Oudermiddag BS-groep groot succes!

Een koude herfstachtige zondagmorgen op de 8ste van de maand februari. De een met een koud glas water trillend in de hand en de ander met een strakke blik vooruit peinzend over wat komen gaat. Gespannen doch hoopvol. Langzaamaan beweegt de tijd richting het moment der waarheid. De klok slaat half elf en niets meer dan een diepe zucht staat tussen ons en de aanstaande uitdaging.

Wat een passage uit het script van een Hitchcock-film zou kunnen zijn, is niets meer dan een beschrijving van hetgeen wat plaatsvond in de Wegwijzer rond 10.00 uur ’s ochtends. Wij van stichting Dunya hebben namelijk op zondag 8 februari een oudermiddag georganiseerd voor de ouders van de leerlingen van de BS-groep. Dit zijn de leerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 die wij wekelijks begeleiding aanbieden bij het maken van hun huiswerk.

Met de oudermiddag hadden wij verschillende doelen voor ogen. Allereerst wilde wij de ouders algemene informatie geven over het Nederlandse onderwijssysteem. Verder hebben wij informatie verstrekt over de manieren waarop ouders inzicht kunnen krijgen in het niveau van hun kind. Ten slotte hebben wij de ouders een brief meegegeven voor de leerkrachten van onze leerlingen. In de brief staan vragen voor de leraren en aan de hand van deze vragen kunnen wij in kaart brengen waar de achterstanden van de leerlingen liggen. Op deze manier kunnen we efficiënter huiswerkbegeleiding aanbieden.

Er werd tweemaal een presentatie gegeven op de dag. Tussen 10.30 en 11.30 voor de moeders en tussen 12.00 en 13.00 voor de vaders. In totaal hebben wij meer dan 30 vaders en moeders mogen verwelkomen. Aan de hand van enkele hapjes en drankjes is er open gesproken over onder andere de rol van de ouders binnen de ontwikkeling van het kind en over de rol die Dunya hierbinnen speelt. Zo hebben de ouders veel kunnen leren van de informatie die wij hebben verstrekt en hebben wij veel opgestoken van het dialoog met de ouders. Door het enthousiasme tijdens de oudermiddag bleek een uur zelfs te kort en we kunnen dus spreken van een zeer geslaagde oudermiddag.

Untitled-1

Terug naar overzicht
©2024 - Dunya | info@dunyawoerden.nl | Ontwerp & Realisatie: Timaar