Big history project

Het vergroten van de historische kennis en besef

Wekelijks begeleiden we een grote groep kinderen bij hun ontwikkeling. Naast het helpen van de kinderen bij hun huiswerk en het versterken van hun taal- en sociale vaardigheden, proberen we ook een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van hun algemene kennis. Om die reden hebben wij besloten om dit jaar een excursie te organiseren voor de kinderen om zo hun historische kennis en historisch besef te vergroten. Met dank aan het VSB Fonds Woerden, die dit mogelijk hebben gemaakt.

Met de MS-groep (Middelbare School-groep) zijn we een dagje naar Amsterdam geweest. De dag begon in het Rijksmuseum, waar de leerlingen een tour kregen langs de mooiste kunstwerken. Vervolgens liepen we met de hele groep naar het Verzetsmuseum. Hier leerden de leerlingen meer over de keuzes waar mensen voor stonden tijdens de bezetting van Nederland, namelijk: aanpassen, meedoen of verzetten. Dit heeft veel indruk gemaakt op de leerlingen. Hierna was het wel tijd om even bij te komen van het volle programma en mochten ze op eigen voet de stad verkennen. Kortom: een hele leerzame, maar vooral gezellige dag in Amsterdam.

Met de BS-groep & BS-junior bezochten we het Archeon en leefden we voor een dag in de Middeleeuwen en de Romeinse Tijd. De leerlingen waren erg nieuwsgierig en vroegen de medewerkers in het Archeon dan ook het hemd van het lijf. Zo kregen we te horen van de chirurgijn (arts) dat de Arabieren een hele grote bijdrage hebben geleverd aan de huidige geneeskunde. Naast alle informatie was er toch echt één favoriet onderdeel: het zwaardvechten! Al met al een geslaagde dag voor de leerlingen en begeleiders.

Foto 2 Foto 1

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht
©2021 - Dunya | info@dunyawoerden.nl | Ontwerp & Realisatie: Timaar