Bezoek van Hamid Attrach (arts)

“Als je iets doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, dan zal het hoe dan ook goed met je komen”

Afgelopen zondag hebben we een bezoek gehad van Hamid Attrach. Hamid is momenteel werkzaam als radioloog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daarvoor heeft hij gewerkt op de afdeling hartchirurgie in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Als kleine jongen droomde hij er altijd van om arts te worden. Om deze droom te verwezenlijken heeft hij hard zijn best gedaan op school. Na de havo heeft hij vwo gedaan. Je moet namelijk de opleiding geneeskunde doen aan de universiteit om arts te worden. Nadat hij zijn vwo-diploma had behaald, besloot hij zich in te schrijven voor de studie geneeskunde. Hij werd helaas uitgeloot. Hij besloot om dat jaar de studie scheikunde te doen. Na dat jaar besloot hij nog een poging te wagen. Hij moest en zou zijn droom verwezenlijken! Dat jaar werd hij ingeloot. De les die Hamid hiermee wilde overbrengen is dat je altijd moet doorzetten. Altijd. Als je iets wilt, dan lukt het je hoe dan ook. Je moet je niet laten tegenhouden door tegenslagen!

Nadat hij de kinderen had meegenomen in zijn schoolcarrière en loopbaan, nam hij de kinderen mee in de wereld van de hartchirurgie. Hij vertelde ze hoe de dag van een hartchirurg eruit ziet en tegen welke uitdagingen hij aanloopt. De leerlingen maakten kennis met het beroep radioloog. De kinderen waren ontzettend enthousiast: Hamid werd aan het eind van zijn bezoek dan ook onderworpen aan een vragenvuur.

Hamid heeft de leerlingen meegegeven dat je altijd doelbewust een keuze moeten maken als het gaat om je profiel- of studiekeuze. Kies iets waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Als je iets doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, dan zal het hoe dan ook goed met je komen. Verder moet je nooit opgeven: ondanks wat mensen denken of zeggen, ondanks tegenslagen. Je moet gefocust zijn om je doel te behalen. Via deze weg willen we Hamid heel erg bedanken voor zijn bezoek, inspiratie en wijze woorden.

Foto Hamid

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht
©2021 - Dunya | info@dunyawoerden.nl | Ontwerp & Realisatie: Timaar